ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Halaman 4 dari 4 Previous  1, 2, 3, 4

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  hayam_jagau on Sat Mar 17, 2012 4:41 am

zhikin wrote:
hayam_jagau wrote:wah...banyak2 minta maaf nah sorang masih kd kawa umpat. STNK kendaraan belum keluar. Kaina ai mun ada acara lagi mudahan kawa umpat jua.
Salam badingsanakan.

asa suah mlhat nick hayam jagau d forum ayam laga... Tu nick sampian jua ah bang...?? Slm knl ya bang dari zhikin / arul di rantau..
iya ae dingsanakai. Sudah lawas handak register di sini tp kd kawa..maklum aku online lewat HP aja..komputer kdd beisi. Ini gen kawa nya atas bantuan kawan hanyar bs register di PAPAJI.
Salam kenal balik dingsanakai...

hayam_jagau
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 140
Join date : 09.03.12
Age : 38
Lokasi : Barabai - Kalimantan Selatan

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  zhikin on Sat Mar 17, 2012 2:45 pm

hayam_jagau wrote:
zhikin wrote:
hayam_jagau wrote:wah...banyak2 minta maaf nah sorang masih kd kawa umpat. STNK kendaraan belum keluar. Kaina ai mun ada acara lagi mudahan kawa umpat jua.
Salam badingsanakan.

asa suah mlhat nick hayam jagau d forum ayam laga... Tu nick sampian jua ah bang...?? Slm knl ya bang dari zhikin / arul di rantau..
iya ae dingsanakai. Sudah lawas handak register di sini tp kd kawa..maklum aku online lewat HP aja..komputer kdd beisi. Ini gen kawa nya atas bantuan kawan hanyar bs register di PAPAJI.
Salam kenal balik dingsanakai...
ah amank ne merendah bnr..aku tau aman ne peternak besar dbarabai n sdh sukses ya klo mank..??hehe..
Klo bleh tau nama panggilannya sapa??

zhikin
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 153
Join date : 12.08.11
Age : 32
Lokasi : RANTAU, Kalimantan Selatan 085249707000

Kembali Ke Atas Go down

jos

Post  Utuh_gulang_galing on Mon Mar 19, 2012 1:20 am

................ SUKSES SELALU PETEMUAAN PAPAJI KAL-SEL tgl 18-03-2012 .......................
................... sayang banar kada kawa umpat gabung Sad Sad Sad Sad Sad ................................

Utuh_gulang_galing
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 145
Join date : 17.02.12
Age : 31
Lokasi : KotaBaru-Kalsel

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  hayam_jagau on Mon Mar 19, 2012 3:24 am

zhikin wrote:
hayam_jagau wrote:
zhikin wrote:
hayam_jagau wrote:wah...banyak2 minta maaf nah sorang masih kd kawa umpat. STNK kendaraan belum keluar. Kaina ai mun ada acara lagi mudahan kawa umpat jua.
Salam badingsanakan.

asa suah mlhat nick hayam jagau d forum ayam laga... Tu nick sampian jua ah bang...?? Slm knl ya bang dari zhikin / arul di rantau..
iya ae dingsanakai. Sudah lawas handak register di sini tp kd kawa..maklum aku online lewat HP aja..komputer kdd beisi. Ini gen kawa nya atas bantuan kawan hanyar bs register di PAPAJI.
Salam kenal balik dingsanakai...
ah amank ne merendah bnr..aku tau aman ne peternak besar dbarabai n sdh sukses ya klo mank..??hehe..
Klo bleh tau nama panggilannya sapa??
hehehe...dasar orang rendahan...kaya apa handak batinggi-tinggi...???
Aku ternak kecil2an ala kadarnya aja..materi ternak cuma ayam kampungan...kandang aja gen di barumahan ja...maklum kd bemodal...kwekwekwekkk...
Yg penting hoby tasalurakan...iya kalo...???

hayam_jagau
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 140
Join date : 09.03.12
Age : 38
Lokasi : Barabai - Kalimantan Selatan

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  Habiebie on Mon Mar 19, 2012 1:23 pm

[/quote]
ah amank ne merendah bnr..aku tau aman ne peternak besar dbarabai n sdh sukses ya klo mank..??hehe..
Klo bleh tau nama panggilannya sapa??[/quote]hehehe...dasar orang rendahan...kaya apa handak batinggi-tinggi...???
Aku ternak kecil2an ala kadarnya aja..materi ternak cuma ayam kampungan...kandang aja gen di barumahan ja...maklum kd bemodal...kwekwekwekkk...
Yg penting hoby tasalurakan...iya kalo...???[/quote]
Hantakan tu tujuk kapagat kah bos ?? Mun bnyk ayam nymn aq b ilang kna..hehehe
salam knal jua nah dari aq di paringin..

Habiebie
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 165
Join date : 21.03.10
Age : 29
Lokasi : Balangan "Kalimantan-selatan"

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  zhikin on Mon Mar 19, 2012 2:36 pm

hayam_jagau wrote:
zhikin wrote:
hayam_jagau wrote:
zhikin wrote:
hayam_jagau wrote:wah...banyak2 minta maaf nah sorang masih kd kawa umpat. STNK kendaraan belum keluar. Kaina ai mun ada acara lagi mudahan kawa umpat jua.
Salam badingsanakan.

asa suah mlhat nick hayam jagau d forum ayam laga... Tu nick sampian jua ah bang...?? Slm knl ya bang dari zhikin / arul di rantau..
iya ae dingsanakai. Sudah lawas handak register di sini tp kd kawa..maklum aku online lewat HP aja..komputer kdd beisi. Ini gen kawa nya atas bantuan kawan hanyar bs register di PAPAJI.
Salam kenal balik dingsanakai...
ah amank ne merendah bnr..aku tau aman ne peternak besar dbarabai n sdh sukses ya klo mank..??hehe..
Klo bleh tau nama panggilannya sapa??
hehehe...dasar orang rendahan...kaya apa handak batinggi-tinggi...???
Aku ternak kecil2an ala kadarnya aja..materi ternak cuma ayam kampungan...kandang aja gen di barumahan ja...maklum kd bemodal...kwekwekwekkk...
Yg penting hoby tasalurakan...iya kalo...???
bujur bnr am mun ky ne.... Nang penting hoby tesalurakan.. Modal kecil hemat biaya..hehe..

zhikin
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 153
Join date : 12.08.11
Age : 32
Lokasi : RANTAU, Kalimantan Selatan 085249707000

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  ady_amuntai on Mon Mar 19, 2012 5:41 pm

oooiii dangsanak barataan,ky apa habarnya pertemuan di BJB minggu td..kita kd kw hadir nah..pangantenan parak rumah..padahal hati taganang haja.. Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

ady_amuntai
kopral
kopral

Jumlah posting : 38
Join date : 06.01.12
Age : 36
Lokasi : amuntai.kalsel

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  hayam_jagau on Tue Mar 20, 2012 2:10 am

Habiebie wrote:
ah amank ne merendah bnr..aku tau aman ne peternak besar dbarabai n sdh sukses ya klo mank..??hehe..
Klo bleh tau nama panggilannya sapa??[/quote]hehehe...dasar orang rendahan...kaya apa handak batinggi-tinggi...???
Aku ternak kecil2an ala kadarnya aja..materi ternak cuma ayam kampungan...kandang aja gen di barumahan ja...maklum kd bemodal...kwekwekwekkk...
Yg penting hoby tasalurakan...iya kalo...???[/quote]
Hantakan tu tujuk kapagat kah bos ?? Mun bnyk ayam nymn aq b ilang kna..hehehe
salam knal jua nah dari aq di paringin.. [/quote]lurus aja sekitar 5 pal lagi imbah pagat. Ayam kada amun banyak...tp ada haja tuh gasan lilihatan.
Yg sdh lancur hanyar anakan pacek afkir trah saigon gondrong x bangkok asal tulungagung jawa timur. Mun kd napa2 halangan mudahan dalam minggu2 ini datang pacek afkiran trah magon dari pemain prof daerah malang jawa timur.
Nang ngaran kd panduitan ni tapaksaai mahadang afkiran bubuhannya...hehehe..
Mun handak bailang ditarima dgn senang hati dingsanakai..

hayam_jagau
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 140
Join date : 09.03.12
Age : 38
Lokasi : Barabai - Kalimantan Selatan

Kembali Ke Atas Go down

joss

Post  Utuh_gulang_galing on Tue Mar 20, 2012 11:47 am

hayam_jagau wrote:
Habiebie wrote:
ah amank ne merendah bnr..aku tau aman ne peternak besar dbarabai n sdh sukses ya klo mank..??hehe..
Klo bleh tau nama panggilannya sapa??
hehehe...dasar orang rendahan...kaya apa handak batinggi-tinggi...???
Aku ternak kecil2an ala kadarnya aja..materi ternak cuma ayam kampungan...kandang aja gen di barumahan ja...maklum kd bemodal...kwekwekwekkk...
Yg penting hoby tasalurakan...iya kalo...???[/quote]
Hantakan tu tujuk kapagat kah bos ?? Mun bnyk ayam nymn aq b ilang kna..hehehe
salam knal jua nah dari aq di paringin.. [/quote]lurus aja sekitar 5 pal lagi imbah pagat. Ayam kada amun banyak...tp ada haja tuh gasan lilihatan.
Yg sdh lancur hanyar anakan pacek afkir trah saigon gondrong x bangkok asal tulungagung jawa timur. Mun kd napa2 halangan mudahan dalam minggu2 ini datang pacek afkiran trah magon dari pemain prof daerah malang jawa timur.
Nang ngaran kd panduitan ni tapaksaai mahadang afkiran bubuhannya...hehehe..
Mun handak bailang ditarima dgn senang hati dingsanakai..[/quote]


ADOH.... asa hndak mancari afkiran ha jua nah ampun ayam_JAGAU.. biar hj ayam barumahan,,, tp pang rumahnya itu nah.. yg kda sanggup .. wkkkk Razz Razz

Utuh_gulang_galing
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 145
Join date : 17.02.12
Age : 31
Lokasi : KotaBaru-Kalsel

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  zhikin on Tue Mar 20, 2012 2:32 pm

ady_amuntai wrote:oooiii dangsanak barataan,ky apa habarnya pertemuan di BJB minggu td..kita kd kw hadir nah..pangantenan parak rumah..padahal hati taganang haja.. Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
pertemuan minggu kmrn cukup berjaln dgn lancar dan dgn hasil rapat yg memuaskan, walaupun msh byk yg blum bisa hadir, yg blum tau susunan hasil rapat...silahkan cari dibagian ACARA DAN KEGIATAN PAPAJI, dsitu ada topik yg dari pak yusuf..

zhikin
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 153
Join date : 12.08.11
Age : 32
Lokasi : RANTAU, Kalimantan Selatan 085249707000

Kembali Ke Atas Go down

ulun umpat badundang pang

Post  fahri_fight2nd on Tue Apr 03, 2012 11:30 am

siyoko wrote:http://papaji.forumid.net/t85-penggalangan-penghobi-kalsel

http://papaji.forumid.net/t71p30-abar-bareng-untuk-wilayah-kalimantan-selatan-uji-kualitas-breeding?highlight=kalimantan

dari dua topik di atas sdh ada perancangan utk mengumpulkan member kalsel,tapi mgkn msh blm dilengkapi data2 lengkap.

ayo donk anggota yg berdomisili di kalsel bs posting utk lebih saling mengenal.dan sekalian utk para senior yg bedomisili di kalsel utk bs menggalang pertemuan.biar kt bs jd lbh akrab dan share ilmu2.dan pst nya bs slg bantu utk mendapatkan ayam berkualitas baik n tangguh.kan repot jg kalau kirim dari luar kota pulau. Very Happy iri nih sm daerah lain yg sdh pd kompak duluan bahkan membentuk susunan kepengurusan dgn baik.

Buat teman teman yang ada di kalsel tolong di masukan datanya ke sini:

Nama: Fahri annoer
Telepon: 05116351025 / 087816728131
Alamat: sei tuan ilir ilir rt 01 rw 01 no 03 astambul
Martapura

semoga papaji kalsel bs makin maju dan berkembang.
[center]

fahri_fight2nd
kopral
kopral

Jumlah posting : 11
Join date : 20.02.12
Age : 36
Lokasi : martapura/Kalsel

http://fahriazmy@gmail.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  ab di on Wed Apr 11, 2012 2:24 pm



Nama:abdi
Telepon:05117767487
Alamat:jl.s. parman RT.2 no.36 Marabahan Kal -sel

semoga papaji kalsel bs makin maju dan berkembang.[/quote]

ab di

Jumlah posting : 1
Join date : 09.04.12
Age : 34
Lokasi : Marabahan Kalimantan selatan

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  Andi Babe on Wed Apr 18, 2012 4:56 am

Salam kenal saya di MT.HARYONO no ; 126 depan polsek BANJARMASIN KALSEL Smile Smile Smile sekarang lagi dipalembang alien

Andi Babe
Premium member
Premium member

Jumlah posting : 3513
Join date : 08.04.12
Lokasi : Beliton Farm Palembang 082178678607

http://beliton.farm.yahoo.co.id

Kembali Ke Atas Go down

jes

Post  Utuh_gulang_galing on Thu Apr 19, 2012 10:18 am

Andi Babe wrote:Salam kenal saya di MT.HARYONO no ; 126 depan polsek BANJARMASIN KALSEL Smile Smile Smile sekarang lagi dipalembang alien


SALAM kenal juga kawan ae

Utuh_gulang_galing
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 145
Join date : 17.02.12
Age : 31
Lokasi : KotaBaru-Kalsel

Kembali Ke Atas Go down

perkenalan

Post  H5N1 on Thu Apr 19, 2012 2:16 pm

Biodata :-
Nama :rahmat
Telepon :05117144617
Alamat :jl.a. yani KM. 39.500. Gang Budi Darma RT.1 RW.04 No.59.
kode pos 70614. martapura. kelurahan jawa.

Salam kenal buat teman2 yang udah gabung di papaji Kalimantan Selatan

H5N1

Jumlah posting : 1
Join date : 05.04.12
Age : 32
Lokasi : martapura

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  zhikin on Mon Apr 30, 2012 12:43 pm

mantaaapp...! Maju trus Papaji KalSel... Slm kenal brataan..maaf nyar za telihati nah absennya.. cheers cheers

zhikin
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 153
Join date : 12.08.11
Age : 32
Lokasi : RANTAU, Kalimantan Selatan 085249707000

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  zhikin on Mon Apr 30, 2012 12:47 pm

bang yusuf tolong adakan kopdar dan abar
bareng lagi ini para anggota pepaji kalsel yg baru
masuk perlu perkenalan dan masukan tentang
perihal dibentuknya papaji kalsel...
Skalian menunggu terujudnya latber perdana
papaji kalsel kita adakan kopdar sebagai pengisi waktu...

zhikin
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 153
Join date : 12.08.11
Age : 32
Lokasi : RANTAU, Kalimantan Selatan 085249707000

Kembali Ke Atas Go down

absen papajiers kalsel

Post  paray 83 on Sat May 05, 2012 4:10 pm

salam kenal : ahyat ,jl.p.suriansyah ujung No.10.mentaos, banjarbaru....

paray 83

Jumlah posting : 5
Join date : 03.05.11
Lokasi : kaliantan selatan

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  japar on Sun May 06, 2012 2:32 am

salam kenal dri palembang, maju truzzzzzzz, jaya PAPAJI Smile Smile

japar
Kapten
Kapten

Jumlah posting : 220
Join date : 18.04.12
Age : 39
Lokasi : Skojo Palembang Kota BARI

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  zhikin on Mon May 07, 2012 4:21 pm

paray 83 wrote:salam kenal : ahyat ,jl.p.suriansyah ujung No.10.mentaos, banjarbaru....
oh absen disini ya bang... Absen yg baru ada di kolom ''ACARA DAN KEGIATAN PAPAJI'' dgn topik '' NEW ABSEN PAPAJI KAL-SEL''

zhikin
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 153
Join date : 12.08.11
Age : 32
Lokasi : RANTAU, Kalimantan Selatan 085249707000

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  zhikin on Mon May 07, 2012 4:23 pm

biar bisa di lihat anggota nya yg msih aktif... Absen di sini setelah saya hubungi no. Hp nya sebagian sdh ga aktif lg..

zhikin
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 153
Join date : 12.08.11
Age : 32
Lokasi : RANTAU, Kalimantan Selatan 085249707000

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  Teguh tanto on Wed May 16, 2012 3:05 am

Nama : Teguh
No Hp : 08125179339
Alamat : Loktabat, Banjarbaru
Salam kenal semua

Teguh tanto

Jumlah posting : 1
Join date : 11.05.12
Lokasi : Banjarbaru

Kembali Ke Atas Go down

Absen

Post  Banjarmasin farm on Mon May 21, 2012 7:12 am

zhikin wrote:biar bisa di lihat anggota nya yg msih aktif... Absen di sini setelah saya hubungi no. Hp nya sebagian sdh ga aktif lg..

Ok Bos batu bara
Nama :Rizal
alamat : jln pekapuran raya (Bjm) , Jln Balitra (Bjb)
No telpon : 087815900923

Banjarmasin farm
kopral
kopral

Jumlah posting : 39
Join date : 03.10.11
Age : 28
Lokasi : Banjarmasin

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  zhikin on Tue May 22, 2012 3:04 am

tolong absen di acara dan kegiatan papaji,..pindah absen..

zhikin
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 153
Join date : 12.08.11
Age : 32
Lokasi : RANTAU, Kalimantan Selatan 085249707000

Kembali Ke Atas Go down

Salam Kenal

Post  Didy Chupakabra on Fri Mar 22, 2013 6:21 am


Nama : Didi
No Hp : 087814831666
Alamat : Guntung Lua, Banjarbaru
_Salam kenal_

Cool

Didy Chupakabra
kopral
kopral

Jumlah posting : 37
Join date : 10.01.13
Age : 28
Lokasi : JL Chandrabuana Guntung Lua Banjarbaru

Kembali Ke Atas Go down

Re: ABSEN DONG ANGGOTA PAPAJI KALSEL

Post  Sponsored content Today at 10:55 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 4 dari 4 Previous  1, 2, 3, 4

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik